Home / Alle-Regiobode / Scholieren zetten zich in voor de ouderenzorg

Scholieren zetten zich in voor de ouderenzorg

DIEREN – Middelbare scholieren uit de regio hebben tijdens de Week van Zorg en Welzijn – van 11 tot en met 16 maart – de handen uit de mouwen gestoken op verschillende woonzorglocaties. Zo verzorgden zij activiteiten voor de bewoners van onder meer Rhederhof in Rheden, Hofstaete in Dieren, De Hessegracht en Sint Elisabeth in Doesburg.

De activiteiten varieerden van kleine intieme momenten tot uitgebreidere belevenissen. Zo was er een beweegochtend bij Tertzio in Elst en een klein ‘intiem’ moment zoals samen hapjes maken in Hofstaete in Dieren. Dit laatste werd verzorgd door leerlingen van Het Rhedens in Dieren. “Ik houd ervan om opa’s en oma’s te helpen. Iedere vrijdag ga ik naar mijn eigen opa en oma. Dan gaan we samen koken en blijf ik het hele weekend bij ze’’, aldus Shurushka (14).
In eerste instantie heeft Attent Zorg en Behandeling leerlingen van verschillende scholen aan het denken gezet over hoe zij later oud willen worden, zodat zij dit op de verschillende zorgcentra konden presenteren. Dit bleek best een uitdaging, maar in goed overleg is er een mooi programma tot stand gekomen.

De Week van Zorg en Welzijn is een week waarin honderden zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren openen en laten zien wat werken in de zorg en welzijn is. Alweer voor de zevende keer vond dit jaar de Week van Zorg en Welzijn plaats, met als doel mensen te motiveren om te kiezen voor een baan en/of opleiding in deze sector. Attent Zorg en Behandeling heeft dit keer de week aangegrepen om de jeugd kennis te laten maken met haar zorgorganisatie.

Lees ook

Kunstwerk ijsberen in ere hersteld

DIEREN – De ijsberen op het Callunaplein staan weer op hun oude vertrouwde plek. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.