Home / Brummen-Regiobode / Roel Bakker opnieuw in actie voor Tour for Life

Roel Bakker opnieuw in actie voor Tour for Life

EERBEEK – Roel Bakker uit Eerbeek stapt dit najaar opnieuw op de fiets voor Tour for Life. Hierbij legt hij per fiets ruim 1300 kilometer af en zamelt daarbij geld in voor de Daniël den Hoed Stichting. Zaterdag 23 maart houdt hij bij Jumbo in Eerbeek een actie om geld en statiegeldbonnen op te halen.

Tour for Life is een actie waarbij (amateur)wielrenners in acht etappes van Italië naar Nederland rijden. Hierbij nemen ze zoveel mogelijk sponsorgeld mee. Dit komt ten goede aan de Daniël den Hoed Stichting, die onderzoek naar kanker financiert aan het Erasmus MC Kanker Instituut. Dit onderzoek is gericht op ‘personalised medicine’, een hoopgevende methodiek waarbij de nadruk ligt op een persoonsgerichte, effectieve behandeling.

Roel reed deze tocht ook al in 2017 en heeft een persoonlijke reden om mee te doen aan Tour for Life: “Ik heb een schoonzus verloren aan deze ziekte en een zus die er nog steeds tegen strijdt. Destijds dacht ik na de finish: ‘dit nooit weer’, maar toch doe ik nog een keer mee. Omdat het zo hard nodig is.” En dus vertrekt Roel eind augustus weer voor die lange tocht.
Hij hoopt vooraf zoveel mogelijk geld op te halen. Dit doet hij door sponsoren te benaderen, maar hij doet hierbij ook een beroep op zijn dorpsgenoten. “Zaterdag 23 maart ben ik bij Jumbo in Eerbeek. Ik fiets daar op een standaard en hoop dat mensen een donatie doen of hun statiegeldbon bij mij willen inleveren. Ik ben er vanaf ongeveer 08.00 uur tot eind van de middag; gelijk een goede training voor een hele dag fietsen tijdens Tour for Life.”

www.tourforlife.nl/roel-bakker

Lees ook

Nieuw tenue voor alle vv Oeken jeugd

BRUMMEN – VV Oeken en 123inkt.nl hebben voor de komende vier seizoenen een overeenkomst met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.