Home / fbpost / Rhedens Dorpsbelang redt Koningsdag in Rheden

Rhedens Dorpsbelang redt Koningsdag in Rheden

RHEDEN – Dankzij Rhedens Dorpsbelang is het toch gelukt een viering te organiseren voor Koningsdag. Op zaterdag 27 april viert Rheden dus gewoon feest, hetzij op kleine schaal.

De Rhedense oranjevereniging RVO deed vorig jaar zomer een oproep: er zijn vrijwilligers nodig om alle activiteiten van de vereniging te kunnen organiseren. Dat is niet alleen het feest op Koningsdag, maar ook het regelen van de kerstboom, de lampionnenoptocht, de kermis, het vogelschieten en de jaarmarkt. Omdat er niet genoeg respons kwam op deze oproep, besloot het bestuur in oktober haar activiteiten op te schorten.
Het leek er dus op dat Koningsdag dit jaar aan het dorp voorbij zou gaan. Op initiatief van Rhedens Dorpsbelang hebben enige verenigingen en bedrijven de koppen bij elkaar gestoken om toch nog een gezellige Koningsdag te organiseren. “De Oranjevereniging kan dan volgend jaar, als men weer op volle sterkte is, weer een feestdag met festiviteiten organiseren, zoals men dat in het dorp gewend is”, hoopt de belangenvereniging.

Koningsdag in Rheden wordt dit jaar op kleine schaal gevierd op het Meester B. van Leeuwenplein. De feestelijkheden beginnen om 12.00 uur met muziek van de fanfare en het hijsen van de vlag. Daarna zullen diverse sportverenigingen demonstraties geven en kan de jeugd zich uitleven op een springkussen, sjoelen of spijkerbroekhangen. Kinderen onder de 12 jaar kunnen zich bij Rhedens Dorpsbelang aanmelden voor de traditionele kleedjesmarkt, zie hiervoor www.rhedensdorpsbelang.nl. In het partycentrum Ons Huis is vanaf 15.00 uur volop gelegenheid voor het nuttigen van een drankje met muzikale omlijsting.
Het definitieve programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Lees ook

Iedereen mag meedoen aan Dierense Speeltuin Got Talent

Feest in Dierense Speeltuin bij opening natuurspeelplaats en viering 75-jarig bestaan DIEREN – Nog een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.