Home / Rheden-Regiobode / Rheden stemt vooral VVD

Rheden stemt vooral VVD

Rheden stemt vooral VVD

RHEDEN – De meeste stemmers binnen de gemeente Rheden kozen voor de VVD tijdens de provinciale statenverkiezingen van woensdag 20 maart. 3001 Inwoners brachten hun stem uit op deze partij, dat is 14,61 procent.
Tweede partij werd GroenLinks met 12,94 procent van de stemmen. Forum voor Democratie, landelijk de grote winnaar, volgt met 12,15 procent op de derde plek. Met 11,98 procent van de stemmen is de Partij van de Arbeid de vierde partij in de gemeente Rheden, gevolgd door het CDA met 8,91 procent en D66 met 8,14 procent.
Het opkomstpercentage in de gemeente Rheden was 59,17 procent. Landelijk was dit 56 procent.

Lees ook

VV Dieren zoekt nieuwe speelsters

DIEREN – Het eerste dameselftal van vv Dieren is op zoek naar nieuwe speelsters. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.