Home / Doesburg-Regiobode / Remafstand schatten moeilijk

Remafstand schatten moeilijk

DOESBURG Zaterdag 2 maart werd er een demonstratie door Veilig Verkeer Nederland gegeven voor de verkeersregelaars van Doesburg. Het is nu eenmaal moeilijk in te schatten hoe hard een auto rijdt. Die kennis is voor een verkeersregelaar echter wel noodzakelijk. Ze kunnen alleen een stopteken geven, als een auto ook op een rustige manier kán stoppen.

Er werd eerst een noodstop gemaakt met 30 kilometer per uur en daarna met 50. Je zou zeggen dat de remafstand met 50 kilometer per uur hooguit één keer zoveel is als met 30. Maar dat bleek een misvatting, want de remafstand bleek veel meer te zijn. Ook burgemeester Loes van der Meijs en wethouder Birgit van Veldhuizen maakten een ritje met noodstop mee.
Een heel nuttige demonstratie die ook door veel andere belangstellenden gevolgd werd. Dat is natuurlijk ook heel goed want ook bij het oversteken op een zebrapad kun je niet maar zo pardoes de weg oplopen. Ook dan moet je kijken of een auto kan stoppen en dat blijken veel overstekers zich niet te realiseren.
Na afloop werd er onder het genot van een kop koffie of thee en een hapje nog even nagepraat in 0313. Een leerzame en leuke middag.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Auto over de kop in centrum Rheden

RHEDEN – Op de Groenestraat in het centrum van Rheden is zondagochtend een auto over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.