Home / Nieuws / Radiografische bootjes en deelnemers klassiekerrit gezocht

Radiografische bootjes en deelnemers klassiekerrit gezocht

VELP – De organisatie van de Oranje Klassieker Rit Velp (ORKV) is alweer op zoek naar deelnemers voor de editie van 2019, op zaterdag 27 april. Niet alleen mensen met een klassieke auto, ook eigenaars van radiografisch bestuurbare bootjes zijn welkom.

Ook dit jaar weer wordt de rit afgesloten met een druk bevaren Villavijver. Eerder lieten twee modelbotenverenigingen hun bootjes in de vijver varen. Dit jaar begeleidt de organisatie van de ORKV zelf de deelnemende bootliefhebbers. Die kunnen zich nog aanmelden.
Naast vrij varen zal er ook wedstrijdelement plaatsvinden met onder meer behendigheid met bijbehorende prijs. De OKRV nodigt modelbootliefhebbers met varende boten uit zich op te geven voor zaterdag 27 april tussen 18.00 uur en 20.00 uur zodat ze een inschatting kan maken hoeveel boten mee zullen varen. Inschrijven kan via tel. 026-3620075.
Voor de deelname aan de Koninklijke rit van 2019 met klassieke voertuigen vraagt de organisatie ook nog deelnemers; eigenaren van klassieke voertuigen van 25 jaar en ouder. De voertuigen moeten wel aan een rit deel kunnen nemen van ongeveer 110 km. Onderweg zal gestopt worden bij een restaurant waar een speciaal OKRV-menu samengesteld is.

Al 17 jaar lang start de rit vanaf de van Spaenallee voor Kasteel Biljoen en eindigt in het Villapark Velp, de rit wordt georganiseerd in samenwerking met de jubilerende Stichting Velp voor Oranje. Dit jaar staat de Ford Taunus 17m als thema auto centraal bij de rit. De letter M staat voor Meisterstück of Masterpiece.
Een deskundige jury kiest zoals ieder jaar de mooiste, origineelste en meest bijzondere voertuig. Rond de klok van 14.17 uur zal de karavaan vanaf de van Spaenallee afgevlagd worden. Inschrijven kan alleen via het inschrijfformulier op okrv.nl/inschrijven-2019.

Lees ook

Inzameling koffiepunten voor de regionale voedselbank

REGIO – De maand december zamelt de Lionsclub Zutphen koffiepunten in van Douwe Egberts en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.