Home / Brummen-Regiobode / Praat mee over een duurzame energie in Loenen

Praat mee over een duurzame energie in Loenen

LOENEN – In Loenen wordt hard gewerkt om in de toekomst zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden op het gebied van energie. Na Loenen Energie Neutraal (LEN) is er nu de Stichting Duurzame Projecten Loenen (DPL).

Met Loenen Energie Neutraal (LEN) zijn belangrijke stappen gezet die ertoe hebben geleid dat Loenen op het gebied van het opwekken van zonne-energie ver boven het gemiddelde in de gemeente Apeldoorn uitsteekt.
De Stichting Duurzame Projecten Loenen (DPL) borduurt voort op het succes van LEN. Er wordt gewerkt aan het oprichten van een eigen energiecoöperatie om de opgewekte stroom zoveel mogelijk in Loenen te benutten. “Hierbij hebben we de hulp van de inwoners van Loenen nodig. We willen graag uw mening over het energiesysteem van de toekomst en hoe we de kosten en de impact op het milieu zo laag mogelijk kunnen houden”, doet de organisatie van DPL een oproep.
Daarom worden er op donderdag 7, dinsdag 12, woensdag 13 en dinsdag 26 maart workshops gehouden, waarin eerst wordt uitgelegd welke uitdagingen er liggen. Daarna wordt aan de deelnemers gevraagd wat zij verwachten van een energiecoöperatie en hoe zij kunnen bijdragen aan de verduurzaming. De bijeenkomsten worden gehouden in de Hunekamp in Loenen en duren van 19.00 tot 22.00 uur. Iedereen is welkom om mee te denken. Belangstellenden worden verzocht zich vooraf aan te melden via www.duurzaamloenen.nl of door een e-mail te sturen naar projectondersteuning@duurzaamloenen.nl, met daarin de gewenste datum.

Lees ook

Jubileum Wereldwinkel Beekbergen

BEEKBERGEN – Wereldwinkel Beekbergen bestaat 35 jaar en daar wordt nog tot en met 16 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.