Home / Nieuws / Politie en jeugd voetballen in Theothorne

Politie en jeugd voetballen in Theothorne

DIEREN – De Dierense politie en de plaatselijke jeugd hebben vorige week een avondje met elkaar gevoetbald in Theothorne. “Het doel is dat we elkaar meer begrijpen en meer respect voor elkaar krijgen”, aldus jeugdagent Quinsy (27), een van de initiatiefnemers van de voetbalavond.

Het idee om een voetbalwedstrijdje te organiseren ontstond een tijdje geleden bij de jeugdagent en een jongerenwerker van Radar Uitvoering Oost, Mohammed Bouraarassi. “De jongerenwerker heeft gezorgd dat er jongeren meededen en ik heb een aantal agenten uitgenodigd”, vertelt Quinsy. “In totaal deden er zes agenten mee waaronder de wijkagent en de clusterchef en ikzelf als jeugdagent. We hebben de wedstrijd georganiseerd omdat we meer toenadering willen zoeken tot de jeugd.”

In totaal deden er dus zes agenten, een aantal jongerenwerkers en zo’n vijftien jongeren mee. “Het is heel leuk verlopen”, aldus Quinsy. “Het was mooi om te zien hoe sportief de jongeren waren en hoe ze elkaar hielpen. En ze waren ook geïnteresseerd in ons. Ik heb wat affiniteit met voetbal en de jongerenwerker uit Dieren speelt zelf in het Nederlands elftal van het zaalvoetbalteam. De jongeren met wie we speelden, stonden er versteld van dat wij ook een aardig balletje kunnen trappen. Normaal zien ze alleen een uniform, maar door zo’n avond verandert zo’n beeld.”

De jeugdagent kijkt tevreden terug op de voetbalpot. “De jongerenwerker vertelde ons achteraf dat de jongeren voorafgaand aan de wedstrijd zeiden: ‘We gaan ze aanpakken.’ Kijk, gewoonlijk zijn wij de ‘strenge’ agenten op straat die bekeuringen uitschrijven of de jongeren aanspreken op hun gedrag. Maar na het voetbalcontact kwamen ze tot de conclusie dat wij best wel respectvol naar hen waren, hoorden we via de jongerenwerker.”

Maakt deze actie Dieren nou veiliger? Jeugdagent Quinsy aarzelt niet met antwoord geven. “Zeker weten. Als we de jongeren nu op straat zien hangen en vragen of ze ergens anders willen gaan staan, dan zullen ze dat veel sneller oppakken dan eerst. Dus in die zin draagt het bij aan een stukje veiligheid.” De politie Dieren probeert ook op andere manieren contact te krijgen met de jeugd. Zo is jeugdagent Quinsy sinds een paar maanden ook actief op Instagram waar hij met bepaalde berichten de jongeren probeert aan te spreken. Ook dat werkt. Het voetballen krijgt in ieder geval een vervolg, zo denkt Quinsy. “We zijn van plan om vaker activiteiten met de jongeren te houden. Dat kan voetbal zijn of iets anders. Sport verbindt. Dat zie je over de hele wereld.”

Foto: Han Uenk

Lees ook

Online Ik buurt mee-lezing Van Plato tot Danto

VELP – Peter Zuidema verzorgt woensdag 9 december een Ik buurt mee!-lezing over kunst door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.