Home / Brummen-Regiobode / Ploegen met ‘Opa Harry’ voor het bijenlint

Ploegen met ‘Opa Harry’ voor het bijenlint

LEUVENHEIM – Het zat menner Harry van der Velde, onder de kinderen van OBS De Rietgors in Leuvenheim ook wel bekend als Opa Harry, niet mee op maandagmorgen 4 maart. Hij zou de kinderen van De Rietgors helpen ploegen voor de aanleg van een bijenlint. Om de trekpaarden ter plaatse te kunnen krijgen, had hij die ochtend al regen, storm en hagel doorstaan.

Maar eenmaal op de weide van de basisschool, bleken er dikke wortels in de grond te zitten waardoor de ploeg steeds vastliep. Gelukkig waren er genoeg vaders en moeders om een handje toe te steken met riek en schep. Maar toen de laatste werden voren gemaakt, begaf het hout van de ploeg het ook nog eens en was het echt einde oefening.

Voor de kinderen maakte dat gelukkig niet veel uit. Het ploegwerk sloot perfect aan bij het nieuwe project Omgaan met de Natuur en er werd dus niet alleen toegekeken en sap gedronken; ook werd er gevlogd. De Rietgors heeft een prijs gewonnen voor De Ideale Schoolomgeving en daarin wordt de weide verder uitgebreid met toestellen die het buitenspelen nog aantrekkelijker gaan maken. Het ploegwerk werd verricht voor de aanleg van een bijenlint met bloemen – eveneens een onderdeel van de uitbreidingen. Toen Opa Harry zijn paarden weer had ingeladen en de lucht openbrak, waren de kinderen al op weg naar de bioscoop in Zutphen om met zijn allen de film Wad van dorpsgenoot Ruben Smit te bekijken.

Lees ook

Taalontwikkeling stimuleren met DigiTaalThuis

EERBEEK – Ouders van kinderen in groep 1 en 2 van Kindcentrum Sterrenbeek in Eerbeek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.