Home / Rheden-Regiobode / Ouderensoos naar De Middelste Molen

Ouderensoos naar De Middelste Molen

SPANKEREN – De leden van de ouderensoos Spanso 55+ uit Spankeren gaan donderdag 14 maart samen op stap. Zij brengen een bezoek aan de papierfabriek De Middelste Molen in Loenen. Ze gaan dan even een stapje terug in de tijd. Papierfabriek De Middelste Molen aan de Loenense Molenbeek maakt al sinds 1622 papier. Het is de enige papierfabriek in Nederland die nog papier produceert op waterkracht en stoom en nog in de oude staat bewaard is gebleven. Tijdens de leerzame en unieke kennismaking met de Middelste Molen volgt men niet alleen het proces van de machinale papierproductie, ook het handgeschept papier, al dan niet voorzien van een watermerk, wordt hier nog steeds gemaakt. Deelnemers verzamelen om 13.45 uur in de Loohof.

Lees ook

Ophalen oud papier Velp

VELP – Op zaterdag 28 november wordt weer de maandelijkse oud papier inzameling gehouden van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.