Home / Belangrijk / Oscarwinnaars bij Filmhuis Dieren

Oscarwinnaars bij Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren heeft deze week twee Oscar-winaars op de agenda staan. Green Book is vrijdag 22 maart te zien en won de Oscar voor beste film. Dinsdag 26 maart draait het drama Roma, die de prijs won voor onder andere beste buitenlandse film en beste regisseur. Beide films beginnen om 20.00 uur en zijn te zien in Schouwburg Theothorne in Dieren.

Het komische drama Green Book is een hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en een concertpianist. Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van de reisgids The Green Book, die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme, maar ook met onverwachte menselijkheden en humor. Om veilig thuis te komen zullen ze hun verschillen aan de kant moeten zetten.

Het drama Roma is gefilmd in zwart-wit. De film geeft een mooi beeld van een Mexicaanse familie begin jaren zeventig. Cleo werkt als huishoudster en kindermeisje voor een gezin uit de hogere middenklasse in het Roma-district. Wanneer de vader van het gezin vertrekt, blijft zijn vrouw Sofia alleen achter. Cleo helpt Sofia en de kinderen door een moeilijke periode heen, zelf wordt ze gedumpt door haar zelfingenomen vriendje zodra hij ontdekt dat ze zwanger is. Beide vrouwen zouden alleenstaande moeder kunnen worden, maar het verschil in sociale status zal de toekomst voor de één heel anders bepalen dan voor de ander.

Lees ook

Ledenvergadering De Rietvoorn

DIEREN – De Dierense Hengelaarsvereniging De Rietvoorn houdt op maandag 11 oktober haar algemene ledenvergadering. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.