Home / Belangrijk / Oscarnominaties in Filmhuis Dieren

Oscarnominaties in Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont vrijdag 1 maart het kostuumdrama The Favourite. Dinsdag 5 maart draait het ontroerende filmportret Capharnaüm. Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur en zijn te zien in Schouwburg Theothorne in Dieren.

The Favourite gaat over het koninklijk gekonkel aan het Britse Hof in de achttiende eeuw. Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. Koningin Anne zit op de troon, maar goede vriendin Lady Sarah regeert over het land en draagt tevens zorg voor Anne’s kwakkelende gezondheid en woede-uitbarstingen. Wanneer de sluwe Abigail arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme. Abigail ziet kans terug te keren in aristocratische kringen. Terwijl oorlogspolitiek Sarah compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich over de koningin. Hun ontluikende vriendschap biedt kans om haar ambities waar te maken, en daar laat ze geen vrouw, man, politiek of konijn tussenkomen.

Capharnaüm is een verhaal over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon. Volgens de arts moet Zain een jaar of twaalf zijn, maar niemand kent zijn precieze leeftijd; hij is bij zijn geboorte niet aangemeld. Zo zijn er meer basale zaken die ontbreken in het leven van Zain en zijn broertjes en zusjes: een leefbaar onderkomen, voldoende eten, bescherming, liefde. Zain slijt zijn dagen in de straten van Beiroet. Als oudste kind moet hij het gezin helpen onderhouden. Wanneer zijn zusje van elf wordt uitgehuwelijkt aan een lokale groenteboer, loopt Zain weg en start een ongelooflijke roadtrip, waarin hij nieuwe vriendschappen opdoet en onmogelijke keuzes moet maken.

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Jongerenraad Rozendaal

ROZENDAAL – De jongerenraad van de gemeente Rozendaal komt woensdag 19 mei bijeen. De gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.