Home / Brummen-Regiobode / Oranje Fonds steunt SWB-project Netwerkmaatje

Oranje Fonds steunt SWB-project Netwerkmaatje

BRUMMEN – Stichting Welzijn Brummen (SWB) krijgt 13.000 euro van het Oranje Fonds. Dit is bedoeld om het maatjesproject uit te breiden, waarmee mensen uit hun sociaal isolement worden gehaald.

Met de effectieve methode Natuurlijk, een Netwerkcoach! worden vrijwilligers getraind tot netwerkcoach. Voor een bepaalde periode worden de vrijwilligers gekoppeld aan inwoners die hun sociale netwerk willen versterken. Als netwerkmaatjes gaan zij samen aan de slag om sociaal isolement te doorbreken.
Dit project past heel goed in de doelstelling van het Oranje Fonds, dat streeft naar een samenleving waarin niemand zich buitengesloten voelt en iedereen kan meedoen. De methode wordt landelijk al volop ingezet. Uit de resultaten van deze positieve manier van werken blijkt dat het welbevinden van mensen wordt vergroot. Met meer zelfvertrouwen en voldoende sociale vaardigheden durven mensen weer in actie te komen.
“Bij netwerkversterking worden mensen in hun eigen kracht gezet en minder afhankelijk van de structurele inzet van een vrijwillig maatje,” verwacht Marijte Bolt, coördinator van het maatjesproject. Stichting Welzijn Brummen zoekt hierbij ook zelf de samenwerking op met andere organisaties in de gemeente. “Door zoveel mogelijk professionals en vrijwilligers op te leiden tot netwerkcoach, kunnen we het effect van dit project enorm versterken.”

Martine Jurriens, 0575-561988
m.jurriens@welzijnbrummen.nl

Lees ook

De Hoge Veluwe krijgt erkenning voor succesvol natuurbeheer

HOENDERLOO – Het Nationale Park De Hoge Veluwe is door het Europese project Land Is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.