Home / Belangrijk / Open huis basisschool Expeditie 24/7

Open huis basisschool Expeditie 24/7

BRUMMEN – Basisschool Expeditie 24/7 zet vrijdag 8 maart de deuren open voor iedereen die kennis wil maken met de school. Tussen 09.00 en 12.00 uur kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen.

Expeditie 24/7 woont samen met de Oecumenische basisschool in het nieuwe schoolgebouw aan de Meengatstraat in Brummen. Het is een relatief kleine school, met een bijzonder onderwijsconcept, getiteld Unit onderwijs 3.0. “Naast de basisvaardigheden rekenen en taal, gaat het kind op ontdekkingsreis (expeditie) om de 21ste-eeuwse vaardigheden aan te leren aan de hand van Kernconcepten”, legt de school uit. Elke vier weken staat een nieuw thema centraal, waarbij binnen en buiten de school wordt gezocht naar antwoorden op de vragen die kinderen stellen.

Zo hebben de kinderen uit de onderbouw onlangs kennisgemaakt met bewoners van Tolzicht. De leerlingen kregen te horen hoe de wereld eruitzag toen deze ouderen klein waren en welke spelletjes ze toen deden. Zo werd er gezellig samen gesjoeld. Niet alleen een leuk en leerzaam uitstapje voor de kinderen, maar ook gezellige ontmoeting voor de bewoners van Tolzicht, die graag aanschoven voor een spelletje ganzenbord, mens-erger-je-niet, dammen of memory. Ook werd recent een bezoek gebracht aan de markt om te kijken wat er allemaal te koop was en wat de diverse producten kosten. Dit paste bij het thema Macht & Regels, waarbij in de midden- en bovenbouw werd gekeken naar het runnen van een eigen onderneming en alles wat hierbij komt kijken. Het thema werd geopend door burgemeester Alex van Hedel, die het een en ander vertelde over de regels van het ondernemen.

De leerlingen van Expeditie 24/7 genieten van de korte lijnen binnen de gemeente Brummen, die het mogelijk maken om ook buiten de klas op zoek te gaan naar antwoorden.

www.expeditie247.nl

Lees ook

Lotenverkoop Schaapscheerdersfeest

LOENEN – Ook in 2021 gaat het Schaapscheerdersfeest in Loenen niet door. Omdat het volgend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.