Home / Doesburg-Regiobode / Onduidelijkheid over kunstwerk in Doesburg

Onduidelijkheid over kunstwerk in Doesburg

DOESBURG – Verwarring bij omwonenden van de gracht in Doesburg, meldt Marina Gerbrandts. Wat is toch het vreemde drijvende voorwerp in het water, ter hoogte van de hoek Barend Ubbinkweg en de Schout bij Nacht Doormansingel? Een kunstwerk, een waterwerk, een fontein of een eendenrustplek? Niet iedereen weet dat het een kunstwerk is van de hand van Paul de Koert.
Het kunstwerk is vorig jaar september met een kraan in het water geplaatst en heeft de titel Neerslag. In de ondiepe schaal wordt neerslag opgevangen, waardoor het kunstwerk verkleurt. ‘Net zoals het landschap is gevormd door die invloeden’, volgens de kunstenaar.

Foto: Marina Gerbrandts

Lees ook

Sportkompas in de running voor stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat

BRUMMEN – Stichting Sportkompas doet met het projectplan Hybride leeromgeving XL een gooi naar de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.