Home / Brummen-Regiobode / Onduidelijkheden over ophalen huisvuil in Loenen

Onduidelijkheden over ophalen huisvuil in Loenen

LOENEN – Op de jaarvergadering van de vereniging Loenen Zonnedorp (voorheen Dorpsraad Loenen) is flink gesproken over de nieuwe wijze van huisvuil ophalen in Loenen. Dit wordt binnenkort gewijzigd door de gemeente Apeldoorn en Circulus en voorzitter Willem de Zanger heeft een reeks van klachten is binnengekregen.

De gemeente Apeldoorn gaat de inzameling van afval anders aanpakken. De oranje container voor plastic wordt vaker opgehaald. De groene container blijft. Probleem voor de bewoners van Loenen is de onzekere toekomst van de grijze container. Die wil Apeldoorn kwijt. De gemeente wil zo weinig mogelijk restafval inzamelen en daarom kunnen inwoners van de gemeente binnenkort hun afval in zakken wegbrengen naar de nieuwe ondergrondse verzamelbakken, die op verschillende plekken in het dorp te vinden zijn.
Hierover werd vooral in het buitengebied geprotesteerd. Volgens voorzitter Willem de Zanger van Loenen Zonnedorp heeft de gemeente hier niet goed over nagedacht. “Vooral voor ouderen is de afstand een bezwaar.”
Overigens is het wel mogelijk een kleine grijze container te behouden. Eerst was het plan dat men hier 25 euro voor moest worden betaald, maar door de protesten van dorpsraden heeft de gemeente dit plan weggestreept.
De Zanger gaat met de gemeente in gesprek over het nieuwe afvalbeleid. De leden van Loenen Zonnedorp vrezen dat er meer afval langs de wegen en bossen wordt gedumpt.

Lees ook

Hele bebouwde kom van Brummen wordt 30 km/uur

BRUMMEN / LEUVENHEIM – De snelheid binnen de gehele bebouwde kom van Brummen en een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.