Home / Doesburg-Regiobode / Ondernemers en gemeente Doesburg werken verder aan binnenstad

Ondernemers en gemeente Doesburg werken verder aan binnenstad

DOESBURG – Stichting Centrum Belang Doesburg (SCBD) gaat de komende jaren inzetten op verdere versterking van de aantrekkelijkheid van de binnenstad, meldt de gemeente Doesburg. Dit naar aanleiding van de positieve resultaten van een evaluatie naar het functioneren van de stichting en de reclamebelasting.

SCBD bestaat sinds 2015 en is een samenwerking tussen ondernemers en gemeente. De stichting heeft sindsdien al veel betekend voor de Doesburgse economie. Zo zijn er meer en diverse winkels, is er significant minder (structurele) leegstand en wordt er beter samengewerkt.
Activiteiten die voor 2019 op stapel staan zijn onder andere verdere ondersteuning van evenementen, een onderzoek naar de haalbaarheid van een ijsbaan en de organisatie van een ondernemerscafé.

SCBD beheert het ondernemersfonds, dat wordt gevoed door reclamebelasting. Evaluatie heeft uitgewezen dat het goed gaat met Doesburg, mede door de inzet van de stichting. De komende jaren wordt er gezamenlijk en stevig ingezet op het versterken van de aantrekkelijkheid van de historische binnenstad voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Ook is er vanuit SCBD aandacht voor de verdere professionalisering van de evenementen, dat naadloos aansluit op de ambities van de gemeente. Om vrijwilligers te werven voor deze evenementen, wordt maandag 11 maart een Evenementenproeverij gehouden, vanaf 19.00 uur in de Gasthuiskerk.

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.