Home / Belangrijk / Ode aan Engelse koormuziek in Hoog-Keppel

Ode aan Engelse koormuziek in Hoog-Keppel

HOOG-KEPPEL – In de kerk in Hoog-Keppel vond zondag de try-out plaats van het programma Faire is the heaven van projectkoor Cappella ad Fluvium. Het koor zingt in dat programma Cathedral Anthems, composities uit de Engelse kerkmuziek.

Dirigent Peter-Paul van Beekum leidde het geheel en Ulrike von Meier speelde op de harp. Dat dit koor al goede bekendheid geniet was te merken aan het feit dat de kerk helemaal vol zat.
Faire is the heaven een ode aan de Engelse koormuziek met werken van onder meer Tallis, Purcell, Ireland en Gibbons. Het programma bestaat uit hoogtepunten van vijf eeuwen Engelse kerkmuziek.
Cappella ad Fluvium is een projectkoor voor gevorderde amateurzangers uit de wijde omgeving van Arnhem. Het koor is gespecialiseerd in zowel geestelijke als wereldlijke muziek. Regelmatig wordt oude en hedendaagse muziek gecombineerd, maar altijd rond een bijzonder thema. Het koor is steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. Om invulling te kunnen geven aan het hoge ambitieniveau wordt regelmatig samengewerkt met professionele solisten en musici.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.