Home / Nieuws / Nieuwe wijk Grinthuizen opgefleurd met nieuwe bomen

Nieuwe wijk Grinthuizen opgefleurd met nieuwe bomen

RHEDEN – De nieuwbouwwijk Grinthuizen is prachtig, maar er staan nog niet veel bomen. Veel van de oorspronkelijk aangeplante berken en andere bomen hebben inmiddels de geest gegeven. Daarom heeft het jonge wijkplatform Grinthuizen een groep kinderen geregeld om met boomplantdag, afgelopen zaterdag, nieuwe aanplant te verzorgen.

De gemeente heeft bewoners betrokken bij het opstellen van een nieuw bomenplan. De meerderheid van de wijkbewoners gaf de voorkeur aan bloeiende bomen in de wijk, voor een mooier aanzicht en bevordering van de bijenstand. De gemeente heeft vervolgens een bomenplan gemaakt met een verscheidenheid aan bloeiende bomen, zoals prunus, bijenboom, linde, notenboom. De berken en andere bomen zijn inmiddels gerooid, de grond is zorgvuldig onderzocht en waar nodig verwijderd en met nieuwe grond aangevuld. In totaal werden 28 nieuwe bomen geplant.

De gemeente wilde graag dat de aanplant van de nieuwe bomen een feestelijk tintje krijgt. Daartoe heeft het Wijkplatform Grinthuizen in nauwe samenwerking met de gemeente voor de kinderen uit de wijk een bomenplantdag georganiseerd. Een groot aantal kinderen uit de wijk plantte samen met ouders en medewerkers van de gemeente een eigen boom. Startsein werd gegeven door de Rhedense dorpswethouder Ronald Haverkamp. Hij plantte vervolgens de allereerste boom samen met de kinderen. Voor de deelnemende kinderen was er na afloop een mooie oorkonde en een verrassing.

Lees ook

Vrouwenteam Dutchess of the Sea klaar voor de zwaarste roeitocht ter wereld

TONDEN – Voor Bela Evers uit Tonden (52) en haar roieteam Remke van Kleij (58), …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.