Home / Brummen-Regiobode / Nieuwe voorlezers klaargestoomd

Nieuwe voorlezers klaargestoomd

EERBEEK – Tien voorlezers staan weer klaar om twintig weken lang met kinderen thuis samen te lezen. Deze voorlezers hebben de training Leeftijd en Boekkeuze van de VoorleesExpress in bibliotheek Eerbeek gevolgd.

VoorleesExpress is een activiteit van Bibliotheek Brummen|Voorst om kinderen tussen 3 en 9 jaar met een taalachterstand een steuntje in de rug te geven. Tijdens wekelijkse voorleesbezoeken van de vrijwilliger aan huis genieten ze van samen van prentenboeken, lees- en informatieboeken over hun favoriete onderwerp. De ouders worden daarbij ook uitgenodigd om mee te doen met bijvoorbeeld liedjes en taalspelletjes. Ook brengen de vrijwilliger, kinderen en hun ouders een bezoek aan de bibliotheek, waarbij het kind een gratis pasje krijgt.
De enthousiaste voorlezers ondersteunen de ouders om met hun kind deze voorleesroutine voort te zetten, die de taalontwikkeling nog verder stimuleert.

Nieuwe vrijwilligers en gezinnen die mee willen doen aan de VoorleesExpress kunnen zich aanmelden bij de bibliotheek in Brummen, tel. 0575 – 56 1867, of de in bibliotheek Eerbeek, tel. 0313 – 65 1805.

www.bibliotheekbrumenvoorst.nl

Lees ook

Kinderen van Herman Riewald zetten oorlogsmuseum in Doesburg voort

DOESBURG – Afgelopen februari overleed Herman Riewald. De Doesburger was de oprichter van Oorlogsmuseum de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.