woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeDoesburg-RegiobodeNieuwe stichting voor complex zieke kinderen

Nieuwe stichting voor complex zieke kinderen

DOESBURG – De stichting Kindzorg in Balans zet zich in voor kinderen met een complex ziektebeeld, zoals kinderen met bijvoorbeeld een stofwisselingsziekte, neurologische aandoening en/of genetische afwijking. Deze stichting is kortgeleden opgericht en gevestigd in Doesburg.

Kinderen met een complex ziektebeeld hebben speciale zorg en aandacht nodig. Om ze dat te kunnen bieden zijn er voldoende middelen nodig. De stichting heeft als doel om deze middelen in te zamelen. “Dankzij donaties en andere vormen van ondersteuning kunnen we het leven van deze kinderen èn dat van hun ouders iets minder ingewikkeld maken”, aldus Mieke Grimm, oprichtster van de stichting. Zij kwam door de ziekte van haar eigen zoontje op het idee om iets te ondernemen voor deze specifieke doelgroep.
De inzet van de stichting is primair gericht op de dag- en logeeropvang Balans en Eigen Kracht in Doesburg, waar deze kinderen kunnen verblijven. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe locatie voor deze opvang, die naar verwachting deze zomer haar deuren opent. Daarnaast heeft Kindzorg in Balans het doel kinderen met een complex ziektebeeld en hun gezinnen te steunen.

www.stichting-kindzorginbalans.nl

www.pgb-dagopvang.nl

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215868_Centrum.jpg

Culturele Zondag in Doesburg

DOESBURG - De verscherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben ook grote invloed op de Culturele Zondag van 5 december in Doesburg. Zeker de helft van de adressen op deze maandelijkse route langs musea, galerieën en ateliers blijft deze keer uit voorzorg gesloten. Het bestuur laat

0215869_Omslag_Velp_viert_vrijheid.jpg

Boek met foto’s van buitenexpositie Velp viert vrijheid

VELP - De buitenexpositie Velp viert vrijheid, die afgelopen september te zien was in het centrum van Velp, was een groot succes. Stichting Velp van Oranje brengt nu een boek uit met dezelfde titel. Hierin zijn de 21 foto's opgenomen, die werden gemaakt en geëxposeerd ter gelegenheid van 75+1 Jaar

0215029_Kampioen.jpg

Bronckhorst zoekt kampioenen

GEM. BRONCKHORST - Ook dit jaar wil de gemeente Bronckhorst haar sportkampioenen huldigen. Ondanks dat wellicht verschillende kampioenschappen niet door konden gaan, wil de gemeente sporters die een kampioenschap behaalden graag in het zonnetje zetten. Inwoners die een persoon of club kennen die het afgelopen jaar op sportief gebied kampioen

0215959_thuiszorg.jpg

Thuiszorg Oost-Gelderland schaalt zorg af en bereidt voor op code zwart

REGIO - De zeven organisaties voor thuiszorg en ouderenzorg (VVT) in Oost-Gelderland gaan hun zorgverlening drastisch verminderen en trekken samen op in het plaatsen van patiënten uit het ziekenhuis. Tegelijkertijd wordt het scenario voorbereid waarin alleen nog de minimaal noodzakelijke zorg wordt verleend.

0214738_Age.JPG

Bewoners brengen renovatie Borgh Keppel in beeld

ELLECOM - Hans en Miranda Baakman zijn de tijdelijke bewoners van boerderij Borgh Keppel in Ellecom. Deze boerderij op is onderdeel van Landgoed Middachten en is waarschijnlijk een van de oudste boerderijen van ons land. Op dit moment wordt de boerderij grondig gerenoveerd. Hans gunt iedereen via de website van

0215395_Cor_en_Koos_Te_Gek_1.JPG

Vrouwenkoor Te Gek heel blij met nieuwe begeleider

BRUMMEN - Na een wekenlange zoektocht naar nieuwe begeleiding van het koor, waren bestuur en dirigent van Vrouwenkoor Te Gek bijna ten einde raad. Toen kwam er een verlossend telefoontje. De erg ervaren koorbegeleider organist/pianist Koos van Raaij meldde zich spontaan bij het bestuur van Te Gek. Koos had in