Home / Nieuws / Nieuwe schommel dankzij opgeheven koor

Nieuwe schommel dankzij opgeheven koor

DIEREN – De Dierense Speeltuin is weer een mooi toestel rijker. Dankzij een bijdrage van het opgeheven koor Pur Sang kon een prachtige ouder-kindschommel worden aangeschaft.

Koor Pur Sang werd 35 jaar geleden opgericht als koor de Emmaussingers. Het bestond uit zangers die het jeugdkoor van de kerk waren ontgroeid, maar niet wilden stoppen met zingen. In de loop der jaren raakte het koor minder verbonden met de kerk en een jaar of vijf geleden besloot de groep verder te gaan onder de naam Pur Sang. Helaas kampte het koor met natuurlijk verloop, zangers vertrokken zonder dat er jonge aanwas bijkwam. “Het ledenaantal daalde en uiteindelijk bleven wij als enige mannen over binnen wat verder een vrouwenkoor was geworden”, zeggen voorzitter Herman Wensink en penningmeester Jan Schutijzer.
Vorig jaar september besloten de leden daarom het koor op te heffen. “Het bedrag dat we nog in kas hadden, wilden we graag aan een lokaal goed doel schenken”, aldus Wensink. “Veel van onze leden hebben kleinkinderen en komen graag bij de Dierense speeltuin, dus toen we met dat voorstel kwamen, was iedereen direct enthousiast.”

Het koor had maar liefst 1260 euro in kas. Een bedrag dat door de Dierense Speeltuinvereniging uiteraard zeer dankbaar in ontvangst werd genomen. “We waren al aan het sparen voor een ouder-kindschommel”, vertelt voorzitter Marieke Hartjes. “Met een bijdrage van het Rabobank Stimuleringsfonds en deze donatie konden we de schommel aanschaffen.” Het toestel is inmiddels geplaatst en biedt een volwassene de mogelijkheid om sámen met een kindje te schommelen. “Het is echt voor de allerkleinsten bedoeld om lekker te schommelen. Je kunt elkaar aankijken terwijl je schommelt.”

Overigens zijn de activiteiten van Pur Sang dan wel officieel beëindigd, een aantal leden van het koor kon het zingen toch nog niet laten. Er is een doorstart gemaakt en de zangers van het gelegenheidskoortje dat nu repeteert, bekijkt in mei of het koor definitief stopt of toch nog verder gaat.

Foto: Linda Peppelman

Foto: Berry Kapel en Marieke Hartjes van de Dierense Speeltuinvereniging en Jan Schutijzer en Herman Wensink van Pur Sang

Lees ook

Online Ik buurt mee-lezing Van Plato tot Danto

VELP – Peter Zuidema verzorgt woensdag 9 december een Ik buurt mee!-lezing over kunst door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.