Home / Brummen-Regiobode / Nieuwe samenstelling bestuur Stichting Sportkompas

Nieuwe samenstelling bestuur Stichting Sportkompas

BRUMMEN/EERBEEK – Vanaf afgelopen donderdag bestaat het bestuur van Stichting Sportkompas weer uit zes leden. Eerder deze week spraken burgemeester en wethouders al hun positieve oordeel uit over vier nieuw te benoemen bestuursleden. Samen met twee bestuursleden die deel uit blijven maken van deze stichting, is Sportkompas bestuurlijk weer op volle kracht.

“Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze zes bestuurders in de komende maanden een stevige bijdrage gaan leveren om van Stichting Sportkompas een stabiele organisatie te maken”, laat sportwethouder Margriet Wartena weten. “Het bestuur bestaat uit deskundige personen die aan de ene kant binding hebben met onze gemeente en anderzijds ook volop bestuurlijke ervaring met zich meebrengen.” Eind vorig jaar lieten de bestuursleden van Stichting Sportkompas weten met ingang van 1 januari 2019 hun functie neer te leggen. Een voorstel van het college om tijdelijk drie wethouders zitting te laten nemen in het bestuur, werd door de gemeenteraad met klem afgeraden. Reden voor het college om in lijn met de raadsuitspraak te zoeken naar een andere oplossing. “Het maatschappelijke belang van alle werkzaamheden die onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Sportkompas worden uitgevoerd, is groot”, laat Wartena weten. “De bedrijfsvoering is niet in gevaar gekomen, maar wel gebaat bij een krachtig bestuur. We zijn blij dat twee leden uit het bestuur, namelijk Marion van Wieringen en Pouwel Inberg, bereid zijn om bestuurslid te blijven. Zij krijgen vanaf nu gezelschap van Ingrid de Pagter, Trix van der Linden, Marius Werker en Ria Aartsen.” Vanaf 2018 is Sportkompas verantwoordelijk voor het beheer van drie sportaccommodaties in de gemeente (De Bhoele, Rhienderoord en gymzaal Kloosterstraat) en het stimuleren van sport, beweging en gezondheid.

www. stichtingsportkompas.nl

Lees ook

Lotenverkoop Schaapscheerdersfeest

LOENEN – Ook in 2021 gaat het Schaapscheerdersfeest in Loenen niet door. Omdat het volgend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.