Home / Brummen-Regiobode / Naomi (18) uit Eerbeek naar Gelderse beauty-finale

Naomi (18) uit Eerbeek naar Gelderse beauty-finale

EERBEEK – De achttienjarige Naomi Dorland uit Eerbeek is finalist bij Miss Beauty of Gelderland. Aanstaande zaterdag 30 maart mag ze met dertien andere jonge vrouwen het podium op in Nunspeet om zichzelf te presenteren.

Nee, een missverkiezing draait niet alleen maar om uiterlijk, tackelt Naomi Dorland gelijk maar even een vooroordeel. “Het gaat om uitstraling en presentatie, maar er wordt ook gekeken naar hoe je met de andere meiden omgaat en of je de kwaliteiten gebruikt die je hebt. De jury kijkt ook naar of je sociaal bent bijvoorbeeld. Kan je op tijd komen? Dat soort dingen. Het is niet alleen maar beauty, je moet ook inhoud hebben.”

Naomi woont haar hele leven al in Eerbeek. Ze volgt de opleiding voor maatschappelijke dienstverlening op het ROC Aventus in Apeldoorn. In haar vrije tijd speelt ze bij Voetbalvereniging Loenermark in Loenen. Een poos geleden werd ze via Facebook benaderd door de organisatie van Miss Beauty Gelderland of ze het leuk zou vinden om mee te doen aan een castingdag. Dat leek Naomi wel wat en zo ging het beauty-balletje rollen. “Ik volgde de miss-verkiezing al wel een paar jaar op sociale media maar ik durfde nooit echt de stap te zetten om mee te doen. Maar toen dacht ik: ik ga het gewoon doen.”

Naomi kwam de castingdag goed door en is nu uiteindelijk met nog dertien andere meiden uit Gelderland overgebleven voor de finale zaterdag. Ze heeft er veel zin in. “Het wordt een hele show. We moeten de hele dag oefenen met lopen en we studeren een dansje in. Ons haar wordt gedaan, we worden in de make-up gezet en alle outfits worden nog een keer doorgenomen.” Om halfacht ’s avonds is de officiële finale met onder meer een bikini-ronde en een gala-ronde.

Naomi hoopt uiteraard dat ze wint. Dat betekent dat ze door mag naar de landelijke missverkiezingen. “Er gaat een hele wereld aan mogelijkheden voor je open.” Ze zou de titel van ‘mooiste Gelderse’ ook willen aangrijpen om vooroordelen over missverkiezingen weg te nemen. Het is ook niet zo dat er haat en nijd is tussen de finalisten onderling, zegt Naomi. “Het is gewoon supergezellig met z’n allen. We (de finalisten, red.) hebben ook een groepsapp en iedereen doet gewoon. Ik merk totaal geen haat tegenover elkaar.”

Naomi zou zich ook meer willen inzetten voor de Linda Foundation, een organisatie die zich inzet voor kinderen in Nederland die in armoede leven. “Als ik win heb ik de mogelijkheid me daar nog meer voor in te zetten.” Naomi is overigens niet de enige finalist uit Eerbeek. Plaatsgenoot Juno (19) zit ook in de finale van Miss Beauty of Gelderland.

Tot vrijdag 29 maart kunnen mensen stemmen op de kandidate van hun voorkeur. Dat gaat via sms en kost 1,10 euro. Meer informatie hierover is te vinden op de website.

Foto: Tweel Light Zone Photography

missbeautynetherlands.com/gelderland

Lees ook

VriendenLoterij steunt vv Oeken met 5.000 euro

BRUMMEN – vv Oeken krijgt 5000 euro van de VriendenLoterij. De club uit Brummen (Broek) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.