Home / Rheden-Regiobode / Muzikale vesper met Cantico d’Archi

Muzikale vesper met Cantico d’Archi

VELP – Zondag 10 maart om 19.00 uur is in de Oude Jan in Velp een muzikale vesper. Deze dag is het begin van de veertig dagen voor Pasen, ook wel vastentijd of lijdenstijd genoemd. Vanouds is dat een tijd van inkeer en bezinning op de eigen levensweg. In deze vesper wordt stilgestaan bij de weerbarstigheid in het leven en in teksten en muziek gezocht naar wat ons draagt.
De muzikale vesper is een wat verstilde viering op de zondagavond, met goede muziek, stilte, een paar teksten en liederen en een korte overweging. De muziek vormt een onderdeel van de viering: muziek draagt de inhoud, vertelt op een eigen manier het verhaal en helpt de aanwezigen om op een diepere laag in zichzelf te komen. De muziek wordt tijdens deze vesper verzorgd door het ensemble Cantico d’Archi, dat bestaat uit Mirjam Oost en Casper Jeukendrup op viool, Julian Jeukendrup op viool/altviool en Valentijn Jeukendrup op de cello. Onno de Groot bespeelt het orgel en pastor Janneke Bron is de voorganger.

www.pknvelp.nl

Lees ook

Auto over de kop in centrum Rheden

RHEDEN – Op de Groenestraat in het centrum van Rheden is zondagochtend een auto over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.