Home / Doesburg-Regiobode / Mr. Cash leert omgaan met geld

Mr. Cash leert omgaan met geld

DOESBURG – Mr. Cash, gestoken in een met dollarbiljetten bedrukt pak, was maandag 25 maart present op De Wetelaar in Doesburg. Hij sprak daar met de kinderen over geld. Over de gemakken en het belang ervan, maar ook over de gevaren van geld. Hij had ook iemand meegenomen die niet goed met geld om kan gaan en aan de bedelstaf was geraakt door verkeerde keuzes.
Dit locatietheater met een boodschap vond plaats in het kader van de Week van het Geld, die wordt gehouden van 25 tot en met 30 maart. De gemeente Doesburg besteedt in samenwerking met de basisscholen aandacht aan deze week. Het thema van de Week van het Geld is dit jaar: Ben jij een held met geld? Kinderen leren in deze week van alles over geld. Maar ook ouders krijgen tips en advies over hoe zij hun kinderen goed met geld leren om te gaan tijdens een ouderbijeenkomst over financiële opvoeding.

Wethouder Ellen Mulder opende samen met kinderburgemeester Elisa Feenstra de week op De Wetelaar. De gemeente Doesburg is actief op het gebied van armoedebestrijding en schulddienstverlening. Maar preventie is minstens zo belangrijk. Daarom is het volgens de gemeente belangrijk dat kinderen leren om met geld om te gaan. De Week Van het Geld is daar bij uitstek geschikt voor.

Foto: Wencel Maresch

Lees ook

Empese schreef boek Longeren met TAKT

EMPE – Mireille den Hoed uit Empe schreef een boek waarin alles staat over longeren. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.