Home / Rheden-Regiobode / Misdaad en Van Gogh bij Filmhuis Dieren

Misdaad en Van Gogh bij Filmhuis Dieren

DIEREN – Op vrijdag 15 maart vertoont filmhuis Dieren de misdaadfilm White Boy Rick. Dinsdag 19 februari is het drama At Eternity’s Gate te zien. Beide films draaien om 20.00 uur en zijn te zien in Schouwburg Theothorne in Dieren.

White Boy Rick (foto) is gebaseerd op het aangrijpende waargebeurde verhaal van een vader en zijn tienerzoon Rick. Ze vormen een arbeidersgezin in het Detroit van de jaren tachtig. In die tijd was de crackepidemie en de strijd tegen drugs heviger dan ooit. Rick ging undercover als drugsdealer, totdat zijn opdrachtgevers binnen de FBI hem in de steek lieten en hij een levenslange gevangenisstraf kreeg.

At Eternity’s Gate toont de laatste jaren van het leven van Vincent van Gogh. Hij leert in 1886 avant-gardistische groep kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie.

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Tuin van Sjef open

VELP – De Tuin van Sjef in Velp is zondag 25 september weer open. Bezoekers …

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.