Home / Doesburg-Regiobode / Materiaal voor grondwaterproject van Giesbeek naar Sri Lanka

Materiaal voor grondwaterproject van Giesbeek naar Sri Lanka

GIESBEEK – Royal Eijkelkamp uit Giesbeek heeft vrijdag 8 februari voertuigen en materiaal naar Sri Lanka verstuurd. Dit is bestemd voor een miljoenenproject dat het Giesbeekse bedrijf hier uitvoert. Naar verwachting komt het materiaal midden maart aan in Sri Lanka.

Twee LargeRotoSonic FS250 sonische boormachines, twee watertankers en twee servicetrucks, allen gemonteerd op 4×4 Mercedes Benz trucks zijn op transport gegaan richting Sri Lanka. De imposante hoeveelheid voertuigen en materiaal is bestemd voor het vijfjarig miljoenenproject dat Royal Eijkelkamp sinds maart vorig jaar uitvoerit in opdracht van het Sri Lankaanse Ministry of Irrigation and Water Resources Management.
De afgelopen maanden is al het materiaal gebruiksklaar gemaakt bij Royal Eijkelkamp in Giesbeek. Twee trucks zijn voorzien van boormachines die gebruik kunnen maken van verschillende soorten boortechnieken, waaronder sonisch boren. Met deze boormachines worden later dit jaar peilbuizen geboord in Sri Lanka, waarin grondwatersensoren worden geïnstalleerd.
Op twee trucks zijn watertanks van 1.000 liter gemonteerd. Deze zorgen ervoor dat er tijdens het boren voldoende water aanwezig is. De laatste twee trucks bevatten compressoren en extra laadruimte voor (boor-)materiaal. Op de twee opleggers zitten recycling en mixing units die de grove en droge onderdelen van het boorvloeistof scheiden. Naast de voertuigen gaan er zo’n dertig containers vol met aanverwante apparatuur richting Sri Lanka, allemaal bestemd voor het te realiseren grondwater monitoringsnetwerk.

Het te realiseren grondwater monitoringsnetwerk, bestaande uit 150 meetlocaties, biedt de beslissingsnemers van het Sri Lankaanse ministerie in de nabije toekomst tijdige, betrouwbare en accurate data op basis waarvan grondwater gerelateerde problematieken gemonitord en gemanaged kunnen worden.
Voorafgaand aan het transport heeft een delegatie van het Ministry of Irrigation and Water Resources Management uit Sri Lanka een bezoek gebracht aan Royal Eijkelkamp om met eigen ogen al het materiaal te bekijken, inspecteren en testen. “De inspecties en testen zijn perfect verlopen en we kunnen dus alles met een gerust hart richting Sri Lanka transporteren”, aldus Project Manager Elsa Mulder-van Heijst.

Foto: De vertegenwoordigers van het Sri Lankaanse Ministry of Irrigation and Water Resources Management en het Royal Eijkelkamp Project Team voor al het materiaal dat richting Sri Lanka gaat.

Lees ook

Auto over de kop in centrum Rheden

RHEDEN – Op de Groenestraat in het centrum van Rheden is zondagochtend een auto over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.