Home / Brummen-Regiobode / Lokale Veteranendag op gemeentehuis Brummen

Lokale Veteranendag op gemeentehuis Brummen

BRUMMEN – Veteranen uit de gemeente Brummen zijn zaterdag 25 mei welkom op de lokale Veteranendag. In het gemeentehuis in Brummen krijgen zij alle gelegenheid om andere veteranen te ontmoeten.

Burgemeester Alex van Hedel vindt het belangrijk dat ook in Brummen een eigen Veteranendag wordt georganiseerd als denk voor de inzet voor de vrede. Hij juicht het initiatief voor een lokale dag dan ook zeker toe. “Een aantal veteranen uit de gemeente kwam een paar jaar geleden met het idee om een eigen, lokale dag te organiseren. Een mooi initiatief, waar ook behoefte aan bleek. Veel van de oudere veteranen vinden het lastig om nog helemaal naar Den Haag te reizen voor de landelijke Veteranendag, maar kunnen hier in Brummen terecht.”
Dit wil overigens niet zeggen dat alleen oudere veteranen de Brummense dag bezoeken. “Er komen mensen van alle leeftijden. Allemaal waarderen ze het om in de eigen gemeente ervaringen uit te wisselen”, aldus Van Hedel. Ook de organiserende werkgroep bestaat uit zeven wat jongere veteranen.

Alle (oud-)militairen uit de gemeente Brummen die geregistreerd staan als veteraan, krijgen binnenkort een uitnodiging voor de lokale Veteranendag. Er is deze dag een lezing en er is veel ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van verhalen. Er zijn diverse stands in de hal van het gemeentehuis en er zijn verschillende militaire voertuigen te bewonderen. Er zijn ongeveer honderd geregistreerde veteranen in de gemeente, waarvan voorgaande jaren ongeveer de helft present was op Veteranendag.
De viering van de landelijke Veteranendag is op 29 juni in Den Haag.

Lees ook

Vogels kweken meer in trek als huishobby

LOENEN – Zoals vele verenigingen heeft ook de vogelvereniging Vogelvreugd in Loenen te kampen met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.