Home / Alle-Regiobode / Lokale Gelderse Partijen hebben zich verenigd voor verkiezingen

Lokale Gelderse Partijen hebben zich verenigd voor verkiezingen

REGIO – Lokale Partijen Gelderland (LPG) verenigt en vertegenwoordigt bestaande lokale partijen in Gelderland en doet samen met Code Oranje mee aan de Provinciale Statenverkiezingen in 2019. Zo reikt de stem van de lokale kiezer tot het provinciehuis in Arnhem.

LPG heeft zich tot doel gesteld de lokale politieke partijen uit de verschillende gemeenten uit de provincie Gelderland te helpen hun doelstellingen onder de aandacht te brengen bij het provinciaal bestuur. Alle deelnemende lokale partijen binnen het platform van LPG behouden hun eigen identiteit en lokale verkiezingsprogramma. Daarnaast is dit platform beschikbaar om lokale kennis te halen, te brengen en vooral te delen met elkaar (ook na de verkiezingen).

LPG is van mening dat werkelijke democratie slechts kan groeien van onder af. “Net zoals het gemeentelijk beleid gestoeld moet zijn op de wensen en verlangens van de inwoners van de betreffende gemeente, moet provinciaal beleid voortvloeien uit hetgeen de verschillende gemeenten in een bepaalde regio zien als wenselijk. 30 Procent van de kiezers heeft lokaal gestemd bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Hoog tijd dat deze verkiezingsuitslag ook doorklinkt en meeweegt bij beslissingen op provinciaal niveau”, aldus de lokale partijen.

LPG is van mening dat de gemeente de eerste overheid is en verwachten van de provincie terughoudendheid als het gaat om lokale zaken. “Op bovenregionaal niveau zien wij de Provincie juist als initiatiefnemer. Net zoals een gemeentebestuur haar inwoners vertegenwoordigt bij de provincie zien wij een belangrijke rol voor het provinciebestuur als het gaat om de belangenbehartiging van de Gelderse gemeenten en regio’s in Den Haag. Verbinden en faciliteren prefereren wij boven bemoeienis en sturing. Wettelijke taken en bevoegdheden worden hierbij uiteraard gerespecteerd.”

Code Oranje, een samenwerkingsverband van actieve burgers, bestuurders, ondernemers en wetenschappers, wil laten zien dat er in Nederland dringend behoefte is aan democratische vernieuwing. Zij heeft als doel het hervormen van onze democratie naar een democratie van nieuwe vormen, waarin de samenwerking met de inwoners van ons land centraal staat.
Elk van hen heeft een andere achtergrond, maar ze delen dezelfde ambitie. Vanuit hun gedeelde betrokkenheid bij HOPE XXL, een non-profit organisatie die streeft naar een wereld waarin iedereen zijn of haar leven als ‘goed’ kan waarderen, sluiten zij zich op individuele titel aan bij Code Oranje.

Kandidaten van Lijst 12, Lokale Partijen Gelderland-Code Oranje in onze regio zijn: André Bulten uit Lathum op nummer 5, Stan Nijenhuis uit Dieren op nummer 6 en Magda Rook uit dieren op nummer 12.

www.lokalepartijengelderland.nl
www.wijzijncodeoranje.nl/gelderland

Lees ook

Een Stief Kwartiertje: Spagaat

Een van de grootste uitdagingen waarvoor de mensheid zich in de komende decennia gesteld ziet, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.