Home / Belangrijk / Lezing over de Mattheus Passion

Lezing over de Mattheus Passion

LATHUM – Nu Pasen eraan zit te komen begint de Mattheus Passion, de bekendste compositie van Johann Sebastian Bach, weer helemaal te leven. De Mattheus Passion vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus zoals in het Evangelie volgens Mattheus. Het stuk wordt door velen gezien als een van de mooiste werken van Bach. Maar wat maakt de Mattheus Passion behalve de muziek zo bijzonder? Wie daar meer over wil weten is vrijdag 8 maart welkom in de Lathumse kerk. Marjon Appelman verzorgt dan in het kader van het culturele programma van de Vrienden Van de Lathumse Kerk een lezing over de spiritualiteit in de Mattheus Passion. Zij zal de opzet van dit werk uit de doeken doen. Aan de hand van muziekfragmenten zal ze duidelijk maken hoe Bach door die symboliek een extra dimensie toevoegt aan het werk, zó dat mensen er enorm door geraakt worden. Marjon Appelman haalde in 1981 haar doctoraal examen Muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Zij is werkzaam als docent muziek en kunstcoördinator. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.30 uur. De entree bedraagt 10 euro inclusief koffie en een drankje. Kaarten zijn per mail of telefoon verkrijgbaar.

vvlk@chello.nl of tel.0313-631915

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.