Home / Brummen-Regiobode / Lezing de Marke: Boeren, burgers en buitenlui

Lezing de Marke: Boeren, burgers en buitenlui

BRUMMEN – Oudheidkundige Vereniging De Marke heeft woensdag 27 maart Ineke Hissink – Kapper te gast. Zij verzorgt een lezing over het platteland rond Zutphen vanaf de middeleeuwen tot nu.

Ineke Hissink-Kapper vertelt in haar presentatie aan de hand van anekdotes en beeldmateriaal het verhaal over de verstandhouding tussen bewoners van stad en platteland rondom Zutphen. Het platteland in een grote straal rond Zutphen heeft door de eeuwen heen een enorm effect gehad op de ontwikkeling van de stad. Die invloed is veel groter dan men nu nog zou denken. De ontwikkeling van het stadslandschap, de geschiedenis van boeren- en veemarkten, (stads)boerderijen, en grondbezit en de speciale rol van de Zutphense gasthuizen ten aanzien van de stedelingen komen aan bod.
Uit de lezing blijkt dat reeds vanuit een ver verleden het werk en optreden van plattelandsbewoners uit wijde omtrek van de stad heeft bijgedragen aan het feit dat boeren, burgers en buitenlui elkaar op een vruchtbare manier tegemoet kwamen. Èn dat ze gelukkig nog steeds samenkomen in en om de Hanzestad Zutphen met haar prachtige buitengebied.
De lezing wordt gehouden in Plein Vijf in Brummen en begint om 20.00 uur.

Lees ook

Brummense zwagers geven Concordia toekomst

BRUMMEN – Brummense zwagers Bart Oudendijk en Olaf Harleman hebben Concordia in Brummen gekocht. Afgelopen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.