Home / Brummen-Regiobode / Kunstgrasveld Korfbalvereniging Mélynas wordt vernieuwd

Kunstgrasveld Korfbalvereniging Mélynas wordt vernieuwd

EERBEEK – In de laatste week van februari is de gemeente Brummen begonnen met het verwijderen van het kunstgrasveld van korfbalvereniging Mélynas. Het veld was nodig aan vervanging toe.

De Firma Domo Grass uit Sint Niklaas (België) begon in de eerste week van maart met het aanpassen van het huidige kunstgrasveld, waar al jaren op gespeeld is. Deze firma zal het oude veld ook op verantwoorde wijze afvoeren.
Het Koninklijke Nederlandse Korfbalverbond heeft een paar jaar geleden het besluit genomen het formaat van de korfbalvelden buiten gelijk te maken aan het zaalformaat. De verenigingen kregen hier aan aantal jaren de tijd voor om de aanpassingen door te voeren. Nu het veld nodig aan vervanging toe is, worden de afmetingen gelijk gemaakt aan de afmetingen in de zaal.
Mélynas heeft in samenspraak met de Gemeente en het KNKV diverse opties bekeken en uiteindelijk is gekozen voor het aanleggen van twee velden in plaats van het ene kunstgrasveld dat nu gebruikt wordt. Het hele veld is nu ontmanteld om nieuwe bekabeling aan te leggen, en na aanbrengen van de nieuwe kunststofmat zal ook de bestrating aangepast worden.

Lees ook

Geen dictee wel quizzen

BRUMMEN – Het op vrijdag 27 november geplande Groot Brummens Dictee kan helaas geen doorgang …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.