Home / Nieuws / Koninklijke Erepenning voor Accodeonvereniging Aeolus

Koninklijke Erepenning voor Accodeonvereniging Aeolus

DIEREN – Voorzitter Annet Tijmes van de Dierense Accordeonvereniging Aeolus mocht zaterdag 23 maart een Koninklijke Erepenning in ontvangst nemen. Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden overhandigde de Erepenning tijdens het Voorjaarsconcert van de vereniging.

De vereniging bestaat uit twee orkesten met in totaal twintig enthousiaste leden. Elk voorjaar geeft Aeolus een concert in Zalencentrum Theothorne en elk najaar is er een koffieconcert in het dorpshuis in Spankeren, waar de vereniging ook repeteert. Beide concerten zijn gratis zodat het voor iedereen makkelijk is om het concert te bezoeken.
De Accordeonvereniging Aeolus is opgericht op 24 oktober 1968 en bestaat dus nu meer dan vijftig jaar. In de beginjaren groeide de vereniging hard en waren er drie orkesten: het C-orkest (opstaporkest), het B-orkest voor gevorderde accordeonisten en het A-orkest. Lange tijd werd er jaarlijks een concert gegeven in voormalig Zalencentrum De Klok in Dieren en werd er gerepeteerd in ‘het gebouwtje’ aan de Wilhelminaweg in Dieren.
In het jubileumjaar zijn er optredens geweest bij verschillende verzorgingshuizen in de gemeente om bewoners een gezellige muzikale avond te bezorgen. De vereniging is er trots op dat zij vijftig jaar bestaat en nog steeds gezelligheid biedt aan veel mensen.

De Koninklijke Erepenning die Aeolus zaterdag in ontvangst mocht nemen is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen of aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. De Erepenning wordt alleen verleend ter gelegenheid van de viering van het vijftigjarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Empese schreef boek Longeren met TAKT

EMPE – Mireille den Hoed uit Empe schreef een boek waarin alles staat over longeren. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.