Home / Doesburg-Regiobode / Kennismakingscursus wedstrijdzeilen

Kennismakingscursus wedstrijdzeilen

GIESBEEK – Al wel kunnen zeilen, maar nog nooit aan een wedstrijd meegedaan? Op zondag 7 april start WSV Giesbeek met een kennismakingscursus wedstrijdzeilen voor iedereen van boven de 16 jaar met zeilervaring. De cursus beslaat een gehele dag op 7 april en de middag van 12 mei.

In de cursus worden zaken behandeld als de regels van het wedstrijdzeilen, de techniek en de tactiek van deze mooie sport. De cursus wordt gegeven door drie zeer ervaren wedstrijdzeilers. De deelnemers gaan onder begeleiding het water op in Valk-boten van de vereniging. “Om de een of andere reden denken zeilers vaak dat wedstrijdzeilen heel moeilijk is, terwijl het eigenlijk niets meer is dan zeilen om boeien”, legt cursusleider Marc Dieben uit. “We willen mensen de gelegenheid geven om op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met deze tak van de zeilsport. Wedstrijdzeilen is niet moeilijk, alleen een wedstrijd winnen is weer iets anders.”
Op 7 april start de cursus om 9.30 uur bij WSV Giesbeek aan de Havenweg 4 in Giesbeek. De kosten bedragen 40 euro per persoon voor niet-leden en 20 euro voor leden van WSV Giesbeek. Er zijn maximaal 12 plaatsen beschikbaar, dus belangstellenden doen er goed aan zich snel aan te melden.

Marc Dieben: marc.dieben@wsvgiesbeek.nl

Lees ook

Vogels kweken meer in trek als huishobby

LOENEN – Zoals vele verenigingen heeft ook de vogelvereniging Vogelvreugd in Loenen te kampen met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.