dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeRheden-RegiobodeKennis opdoen met reanimatie en AED op Overtuin Velp

Kennis opdoen met reanimatie en AED op Overtuin Velp

VELP – Op zaterdagmiddag 23 maart is het op de Overtuin in Velp voor iedereen mogelijk om kennis op te doen over reanimatie en het gebruik van een AED. Tussen 13.30 en 16.00 uur zijn er meerdere demonstraties en workshops.

Sinds begin februari hangt er in het centrum van Velp een drietal AED’s die dag en nacht beschikbaar en bereikbaar zijn. Over deze, door Veelzijdig Velp en Café d’Oranjeboom geïnitieerde, reanimatieapparaten wordt door Het Rode Kruis afdeling Veluwezoom en EBA veiligheidsgroep, informatie gegeven. In een aantal demonstraties leggen EHBO’ers en medewerkers van EBA Veiligheidsgroep, alles uit over reanimatie en de AED. Ook kunnen bezoekers zelf aan de slag met testpoppen om hun kennis bij te spijkeren.

Jaarlijks worden 17.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving. De Hartstichting heeft het doel om iedereen in Nederland binnen 6 minuten te kunnen helpen bij een hartstilstand. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving. Daarom bouwt de Hartstichting samen met ruim 470 partners aan een duurzaam netwerk van burgerhulpverleners en AED’s.
Nederland telt op dit moment meer dan 170.000 burgerhulpverleners: mensen die kunnen reanimeren en een buurtbewoner in geval van nood direct hulp kunnen bieden. Zij staan geregistreerd bij het landelijke oproepsysteem voor reanimatie in Nederland: Hartslag-Nu. Tegelijkertijd werkt de Hartstichting aan een landelijk dekkend netwerk van AED’s die 24/7 toegankelijk en geregistreerd zijn. Zo kunnen ze altijd worden ingezet door burgerhulpverleners.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...
- Advertisment -