Home / Rheden-Regiobode / Kennis opdoen met reanimatie en AED op Overtuin Velp

Kennis opdoen met reanimatie en AED op Overtuin Velp

VELP – Op zaterdagmiddag 23 maart is het op de Overtuin in Velp voor iedereen mogelijk om kennis op te doen over reanimatie en het gebruik van een AED. Tussen 13.30 en 16.00 uur zijn er meerdere demonstraties en workshops.

Sinds begin februari hangt er in het centrum van Velp een drietal AED’s die dag en nacht beschikbaar en bereikbaar zijn. Over deze, door Veelzijdig Velp en Café d’Oranjeboom geïnitieerde, reanimatieapparaten wordt door Het Rode Kruis afdeling Veluwezoom en EBA veiligheidsgroep, informatie gegeven. In een aantal demonstraties leggen EHBO’ers en medewerkers van EBA Veiligheidsgroep, alles uit over reanimatie en de AED. Ook kunnen bezoekers zelf aan de slag met testpoppen om hun kennis bij te spijkeren.

Jaarlijks worden 17.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving. De Hartstichting heeft het doel om iedereen in Nederland binnen 6 minuten te kunnen helpen bij een hartstilstand. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving. Daarom bouwt de Hartstichting samen met ruim 470 partners aan een duurzaam netwerk van burgerhulpverleners en AED’s.
Nederland telt op dit moment meer dan 170.000 burgerhulpverleners: mensen die kunnen reanimeren en een buurtbewoner in geval van nood direct hulp kunnen bieden. Zij staan geregistreerd bij het landelijke oproepsysteem voor reanimatie in Nederland: Hartslag-Nu. Tegelijkertijd werkt de Hartstichting aan een landelijk dekkend netwerk van AED’s die 24/7 toegankelijk en geregistreerd zijn. Zo kunnen ze altijd worden ingezet door burgerhulpverleners.

Lees ook

Stuur een engel met goed nieuws

DIEREN – In deze coronatijd hebben veel mensen behoefte aan goed nieuws. Daarom organiseert de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.