Home / Doesburg-Regiobode / Keep on rockin’ op Podium De Waag

Keep on rockin’ op Podium De Waag

DOESBURG – Ruim dertig jaar geleden draaide Henri de Vries de platen van Young helemaal grijs: Tonight’s the Night, Harvest, American Stars & Bars, Zuma, After the Goldrush, Decade. Het eerste liedje dat hij op gitaar uitzocht was (Oh to live on) Sugar Mountain. De Vries: “Dat vond ik meteen zulke mooie muziek. Ik wist: dat gaat me nooit vervelen.” Op zondag 10 maart om 15.00 uur laat De Vries op Podium De Waag in Doesburg horen dat zijn Neil Young sound niet van echt te onderscheiden is.

De Vries en zijn band hebben een repertoire van meer dan vijftig van Youngs songs. De band, in een bezetting met Gijsbert Diteweg op gitaar, lapsteel en viool, zangeres Danya Plugge op bas en Bert Fonderie op slagwerk en zang laat alle facetten van het werk van Young horen: van de ruige elektrische nummers tot akoestische ‘country’ en mooie kleine solosongs.

Dat doen De Vries en consorten met veel samenzang, gevarieerd solistenwerk en niet in de laatste plaats met een stemgeluid dat zoveel op dat van de meester zelf lijkt dat ook de echte liefhebber na concerten van deze tributeband vol mooie herinneringen huiswaarts keert.

Het concert op Podium De Waag in Doesburg begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk.

Lees ook

Turks sprekende vrijwilliger gezocht

DOESBURG – VIT-hulp bij mantelzorg is op zoek naar een Turks sprekende vrijwilliger voor een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.