Home / Doesburg-Regiobode / Japanse sierkersen voor De Horizon van jarig IJsselland

Japanse sierkersen voor De Horizon van jarig IJsselland

DOESBURG – Woonservice IJsselland bestaat in 2019 een eeuw en zet daarom het hele jaar de bloemetjes buiten. Dat begon afgelopen woensdag 13 maart, Boomfeestdag. De twee locaties van basisschool De Horizon kregen een Japanse sierkers cadeau.

De bomen zijn samen met de leerlingen bij de scholen geplant. Tijdens het planten legden kinderen een tijdcapsule bij de wortels van de boom. Hierin zitten boodschappen, tekeningen, notities en namen van de kinderen voor de toekomst. Een tijdcapsule vertelt het verhaal van een bijzondere gebeurtenis in het verleden aan de toekomstige generaties. Als de boom aan het einde van zijn leven omvalt komt de tijdcapsule weer vrij. Na het opendraaien van de tijdcapsule, kun je zien wanneer de boom is geplant en wie daar hun steentje aan hebben bijgedragen.
‘Wij gaan voor een groene toekomst met, door en voor kinderen en wij helpen hen daarbij’, aldus directeur Saskia Hakstege van Woonservice IJsselland over het geschenk aan de Doesburgse basisschool. “Ik hoop dat als de tijdcapsule ooit wordt geopend de wereld weer een stukje leefbaarder is geworden door dit mooie initiatief.”

Het planten van de uitbundig bloeiende bloesemboom is de eerste in een reeks van activiteiten in het kader van de honderdste verjaardag van Woonservice IJsselland in 2019. “We vieren dat samen met onze huurders en inwoners van Doesburg”, zegt Saskia Hakstege. Komende activiteiten worden bekendgemaakt via de website en Facebookpagina.

Lees ook

VV Dieren zoekt nieuwe speelsters

DIEREN – Het eerste dameselftal van vv Dieren is op zoek naar nieuwe speelsters. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.