Home / Doesburg-Regiobode / Inwonerspanel Achterhoek Spreekt van start

Inwonerspanel Achterhoek Spreekt van start

REGIO – Sinds woensdag 27 februari is er een nieuw inwonerspanel voor de Achterhoek, getiteld Achterhoek Spreekt. Inwoners en ondernemers in de Achterhoek kunnen twee keer per jaar meedoen aan een onderzoek en laten weten wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van de regio.

Sinds september 2018 werken Achterhoekse ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheden samen in de Achterhoek Board, Achterhoek Raad en zes Achterhoek Thematafels. Om ook de mening en ideeën van de inwoners en ondernemers in de Achterhoek mee te kunnen nemen, is er het inwonerspanel Achterhoek Spreekt. Iedereen vanaf 16 jaar die woont en/of werkt in de Achterhoek kan meedoen. In de onderzoeken komen allerlei onderwerpen aan bod die relevant zijn voor de Achterhoek; van goed wonen en werken, tot zorg en onderwijs, verkeer en vervoer, een duurzame toekomst en samenleven.

Via www.achterhoekspreekt.nl kan iedereen die mee wil doen gemakkelijk (en kosteloos) een profiel aanmaken. Panelleden krijgen vervolgens zo’n twee keer per jaar een vragenlijst toegestuurd per e-mail. Wie liever schriftelijk meedoet, kan een adres doorgeven via tel. 0575 – 760227. Per onderzoek kunnen de deelnemers zelf bepalen of ze meedoen. Panelleden ontvangen na afloop altijd informatie over de belangrijkste uitkomsten en wat er met de inbreng wordt gedaan.
Het eerste onderzoek loopt al, dus wie zich nu inschrijft, krijgt binnen enkele dagen een uitnodiging om mee te doen. Dit onderzoek gaat over wat inwoners belangrijk vinden voor de Achterhoek. en waar de prioriteiten liggen in de regio.

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.