Home / Rheden-Regiobode / Informatieavond over verduurzaming appartementen

Informatieavond over verduurzaming appartementen

VELP – Op maandag 25 maart verzorgt de gemeente Rheden samen met het VvE Energieloket Gelderland een informatiebijeenkomst over energiebesparing en duurzame energie. Deze is speciaal bedoeld voor iedereen die lid is van een Vereniging van Eigenaren (VvE).

De aanwezigen krijgen deze avond informatie over de mogelijkheden om grootschalig energie te besparen of samen op te wekken en wat dat doet met het wooncomfort en de energierekening. Ook wordt er uitleg gegeven over de mogelijkheden tot financiering en tips gegeven voor het enthousiasmeren van de buren.
Er is extra aandacht voor VvE’s die naar ‘nul op de meter’ willen gaan. Dit betekent in het kort dat het energieverbruik na een grondige renovatie gemiddeld op nul uitkomt: er wordt evenveel energie opgewerkt als er wordt verbruikt.
Voor VvE’s van appartementsgebouwen die vóór 1990 zijn gebouwd en uit tien of meer woningen bestaan, is er subsidie voor de zogenaamde VvE-scan.
Hierbij wordt gekeken welke stappen een VvE kan zetten om naar nul op de meter te gaan.

Deze informatieavond wordt gehouden van 19.00 tot 21.00 uur in zalencentrum Parkstaete in Velp. Er is inloop vanaf 18.45 uur. Aanmelden kan via het VvE Energieloket Gelderland door een mail te sturen naar info@vve-energieloket.nl met daarin naam, adres en het aantal bezoekers. Er zijn maximaal honderdvijftig plaatsen beschikbaar.

www.vve-energieloket.nl

Lees ook

Isseltaler Musikanten in Openluchttheater de Pinkenberg

ROZENDAAL – De Isseltaler Musikanten spelen zaterdag 25 september in Openluchttheater de Pinkenberg in Rozendaal. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.