Home / Brummen-Regiobode / Imkersvereniging Eensgezindheid huldigt twee trouwe leden.

Imkersvereniging Eensgezindheid huldigt twee trouwe leden.

EERBEEK – Tijdens de Algemene Ledenvergadering van imkersvereniging Eensgezindheid in Eerbeek zijn twee leden gehuldigd die veertig jaar imker zijn. Cornelis Brink en Harry Tabor ontvingen een fraaie speld van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, een cadeaucheque en een bos bloemen.

Cornelis Brink staat op de jaarlijkse honingmarkt met een kraam met berkenbezems. Tevens bewaart hij een deel van het archief en het materiaal van de vereniging. Harry Tabor heeft lessen over bijen gegeven op scholen, en graveert onze wisselbeker voor de beste heidehoning.
Beide leden zijn begonnen als lid in 1979. Dat leden zo lang bij een vereniging zijn geeft aan dat imkeren niet gauw verveelt en dat Eensgezindheid een plezierige vereniging is om lid van te zijn. De juist gestarte cursus Bijenhouden telt tien deelnemers met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar, waarvan de jongste nog geen dertig jaar is. Volgens de vereniging ook al een bewijs dat het houden van bijen populair is en ook bij jongere mensen in de belangstelling staat.

Lees ook

Dierbaren herdacht in Kruiskerk Eerbeek

EERBEEK – Op zaterdagmiddag 21 november opende de Kruiskerk in Eerbeek de deuren om inwoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.