Home / Alle-Regiobode / Ik vind: Waterschapsverkiezingen

Ik vind: Waterschapsverkiezingen

Op woensdag 20 maart mogen we weer naar de stembus. Voor zowel de provinciale als de waterschapsverkiezingen. Ik merk dat de laatste verkiezingen niet zo leven. Toch hoop ik als natuurliefhebber dat iedereen de moeite neemt zich hierin te verdiepen.
De waterschapsverkiezingen zijn belangrijker dan soms gedacht wordt. Het waterschap zorgt voor droge voeten, schoon en voldoende water en veilige dijken. Alle inwoners betalen hieraan mee. Daarom mogen zij, via een bestuur, ook meebeslissen over wat er gedaan wordt. Er zijn veel politieke partijen, maar u kunt ook stemmen op een waterschapspartij. Deze partijen laten zich niet leiden door politieke kleur, maar zijn gedreven en deskundig en hebben oog voor het water.
Ik ben geboren en getogen in Apeldoorn en heb een voorliefde voor de natuur. Wandelingen door de bossen, fietsen langs het water. Ik vond het altijd al belangrijk, maar sinds ik oma ben, sta ik er nóg meer bij stil: de natuur moeten we koesteren. Ook mijn kleindochter moet van natuur kunnen genieten, zoals ik dat al jaren doe. Ik wil de natuur een stem geven. Er moet meer ruimte komen voor groen en blauw in de stad, ruimte voor planten en dieren. En dat alles in balans met recreatie. Daar wil ik mij graag hard voor maken. Daarom ben ik al tien jaar lid van de waterschapspartij Water Natuurlijk.
Ik hoop dat steeds meer mensen het belang van de waterschappen en de bijbehorende verkiezingen gaan inzien. Op www.vallei-veluwe.nl vindt u informatie over de verkiezingen en verschillende partijen. Verdiep u erin en stem! Samen maken we de groene toekomst.

Yvonne de Graaf
Kandidaat 7
Water Natuurlijk, Lijst 4

Lees ook

Een Stief Kwartiertje: Spagaat

Een van de grootste uitdagingen waarvoor de mensheid zich in de komende decennia gesteld ziet, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.