Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Ons culturele erfgoed is in gevaar

Ik vind: Ons culturele erfgoed is in gevaar

‘Rheden maakt windmolens bespreekbaar´. Deze kop stond op 6 maart boven een artikel in Regiobode waarin wordt uitgelegd dat de gemeente gaat onderzoeken waar plek zou zijn voor het plaatsen van windmolens. Dit met het oog op de energieproductie die de gemeente Rheden op zich wil nemen om aan de landelijke opgave te voldoen.
Wethouder duurzaamheid Dorus Klomberg refereert eraan dat het vorige college de komst van windmolens absoluut niet zag zitten en dat er daarom nooit naar is gekeken. Maar de heer Klomberg wil dat er nu wèl naar gekeken wordt. Het is niet de bedoeling, volgens de wethouder, dat het college ook initiatieven gaat ontplooien voor de plaatsing van windmolens: ‘dat is aan de markt. Een lokaal bedrijf of energiecoöperatie ziet wellicht mogelijkheden’.
Dus, wanneer ik het goed begrijp, laat de gemeente het aan ondernemers over hoe ons landschap er uit komt te zien. Dat de politiek in paniek is geraakt omdat de klimaatdoelstelling koste wat kost gehaald moet worden is al erg genoeg maar dat diezelfde overheid ons culturele erfgoed, in de vorm van het prachtige landschap waarin onze gemeente is gelegen, daarvoor wil opofferen is te gek voor woorden.

Kees van der Weyde,
Velp

Lees ook

Kunstwerk ijsberen in ere hersteld

DIEREN – De ijsberen op het Callunaplein staan weer op hun oude vertrouwde plek. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.