Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Lelystad Airport

Ik vind: Lelystad Airport

Er is veel ophef rond de beslissing om vliegveld Lelystad Airport uit te breiden. De toestemming voor deze uitbreiding is mede gebaseerd op de resultaten van een zogenaamde milieueffectrapportage (MER), die bijvoorbeeld de geluidsoverlast in kaart brengt. Er kwam echter zo veel kritiek op de slechte uitvoering van deze MER, dat de Minister het rapport liet actualiseren.
Recent is deze aangepaste MER verschenen. Maar wie denkt dat er nu wel een degelijk verhaal ligt, heeft het helaas mis. Opnieuw is het besluit over Lelystad Airport gebaseerd op drijfzand. De gevolgen voor natuur, vogels en vliegveiligheid zijn niet goed in kaart gebracht.
Slordig onderzoek of doelbewuste misleiding? Gezien de recente uitspraken van minister Van Nieuwenhuizen (“Lelystad Airport gaat er komen”) kunnen wij niet anders dan concluderen dat de regering erop uit is dit besluit er koste wat kost door te drukken.
Gelukkig groeit de weerstand tegen uitbreiding van dit vliegveld meer en meer. Steeds meer partijen besluiten in verweer te komen tegen de onzorgvuldig genomen besluiten en worden steeds kritischer.
Onlangs is er door de gemeente Rheden, samen met alle andere Gelderse gemeenten, de provincie en nog enkele partijen, een zienswijze ingediend met als strekking: een onverkort ‘nee’ tegen laagvliegen en een goede monitoring ven handhaving van de gevolgen van de luchtvaart op het woon- en leefklimaat.
Géén uitbreiding van Lelystad Airport en een stop op de groei van de luchtvaart. Dat is steeds de inzet van GroenLinks. Daarmee kiezen we voor rust, gezondheid en een schone leefomgeving. Bovendien is dit de enige manier om aan de klimaatdoelen te kunnen voldoen.
Wij ondersteunen daarom de ingediende zienswijze van de gemeente Rheden van harte!
Fractie GroenLinks Rheden

Lees ook

Nieuwe sponsoren voor v.v. Dieren

DIEREN – VV Dieren is blij met twee nieuwe sponsoren. Bertho van den Ent van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.