Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Blij met een dooie mus?

Ik vind: Blij met een dooie mus?

Voorpagina van de Regiobode van 19 februari: het feestelijk aansnijden van de koektunnelbak op het zuidelijk ‘stationsplein’ in Dieren door vertegenwoordigers van het openbaar bestuur, te weten mevrouw de gedeputeerde Conny Bieze en burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden. Even verderop een draaimolen, voor kinderen, als ik het goed gezien heb, met een kleurplaat, eerder in de Regiobode.
Maar in werkelijkheid is Traverse Dieren het resultaat van dertig jaar wanbeleid van de provinciale en gemeentelijke overheid. Men kon daar de druk van de kant van de zogenaamde adel niet doorstaan. Geen van de volksvertegenwoordigers heeft daar ooit iets van gezegd. Waarvan hier graag nog akte.

De snelweg omheen Hof te Dieren, dwars door het dorp Dieren (liever dus Traverse Hof te Dieren), is het resultaat van het kuipen van de kant van de stichting Twickel in Delden. Hulde aan verkeerskundigen die er dan nog van hebben gemaakt wat ervan te maken viel.
Maar schande dus van dat wanbestuur. Daarmee is volgens mij het bestuur te kenschetsen dat op essentiële momenten gebruik maakt van leugens om zijn zin door te drijven. Dit had nooit zo mogen gebeuren. (Dat nog afgezien van wat ‘wij’ Leuvenheim hebben aangedaan: een doorgaande stroom van automobielen door het centrum daar.)
De stichting Twickel in Delden wordt bedankt voor haar weigeren om een deel van het terrein af te staan in het algemeen belang. Haar terrein? Je zult de grond bedoelen die een krijgsheer destijds afpakte van de gewone mensen bij wie het in gebruik was, herders met hun schapen. Nadien noemde men zo’n stuk grond een landgoed, waar men een kasteel op bouwde om het te verdedigen. Het werd het bezit van een soort wezens, die menen dat zij beter zijn dan gewone mensen.
Wat die snelweg dwars door Dieren betreft: het gaat me niet om intenties nu, het gaat mij om de feiten in het verleden die tellen, het wanbestuur. En wij? Wij mogen blij zijn met de dooie mus.

J. Zijlstra,
Ellecom

Lees ook

Auto over de kop in centrum Rheden

RHEDEN – Op de Groenestraat in het centrum van Rheden is zondagochtend een auto over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.