Home / Doesburg-Regiobode / Hummelo is weer schoon
.

Hummelo is weer schoon

HUMMELO – Hummelo en omstreken zijn weer schoon. Meer dan honderd vrijwilligers hebben op zaterdag 23 maart de meeste doorgaande wegen in Hummelo, Eldrik, Laag- en Hoog Keppel afvalvrij gemaakt tijdens de Zwerfvuilactie Hummelo en omstreken.

Ook werden, net als ieder jaar, de oevers van de Oude IJssel weer meegenomen door de leden van de visvereniging. “Resultaat was ‘helaas’ ook dit jaar weer een volle container met zwerfafval”, aldus de organisatie. “Blijkbaar leren diverse mensen het nog steeds niet af om afval in plaats van in de prullenbak, in de openlucht te dumpen. Het sociale aspect van het samen-opruimen is daarentegen een zeer waardevolle bezigheid, want tijdens het verorberen van de stamppotmaaltijd (als dank voor de medewerking) geniet een ieder ook van het resultaat.”
De Geluksvogel, de jaarlijkse Hummelse wisseltrofee, is dit jaar naar de vinder gegaan van een opengebroken kluisje. Deze lag in het bos van Hoog Keppel nabij de golfbaan.

Lees ook

Inzameling koffiepunten voor de regionale voedselbank

REGIO – De maand december zamelt de Lionsclub Zutphen koffiepunten in van Douwe Egberts en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.