Home / Brummen-Regiobode / Herdenking bij monument Woeste Hoeve

Herdenking bij monument Woeste Hoeve

WOESTE HOEVE – Vrijdag 8 maart is weer het jaarlijkse moment om stil te staan bij de gebeurtenissen die zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelden in Woeste Hoeve. Er is een herdenking bij het monument aan de Oude Arnhemseweg.

Het was in de nacht van 6 op 7 maart 1945 dat een actie van het verzet bij Woeste Hoeve volledig misliep. Een hooggeplaatste Duitse militair raakte gewond, drie van zijn kompanen kwamen om. Als represaille zijn enkele dagen later 117 gevangenen uit het hele land geëxecuteerd op de plaats des onheils. De jongste was 17, de oudste 75.
Net na de oorlog is een monument opgericht, dat er nu nog steeds staat. Hierop zijn de namen vermeld van alle mannen die hier hun leven verloren. Ieder jaar wordt de gebeurtenis herdacht, zo ook komende vrijdag 8 maart.

Wie de herdenking bij wil wonen, is vanaf 12.00 uur welkom bij restaurant De Woeste Hoeve aan de Oude Arnhemseweg. Om 12.30 uur spreekt Harry Blom, voorzitter van de Stichting Monument Woeste Hoeve. Aansluitend voert Nel Hafkamp – Veldwachter, nabestaande, het woord. Daarna wordt een stille tocht gemaakt naar het monument, waar een korte plechtigheid plaatsvindt. Tot slot staat een lichte lunch klaar in het restaurant.

Lees ook

Lotenverkoop Schaapscheerdersfeest

LOENEN – Ook in 2021 gaat het Schaapscheerdersfeest in Loenen niet door. Omdat het volgend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.