Home / Rheden-Regiobode / Help de boswachter op landgoed Rosendael

Help de boswachter op landgoed Rosendael

ARNHEM – De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen is op zoek naar mensen die op vrijdag 15 maart de handen uit de mouwen willen steken om de natuur op landgoed Rosendael in de regio Arnhem een handje te helpen. Die dag gaan er landelelijk duizenden mensen aan de slag tijdens de grote vrijwilligersactie NL DOET. Op landgoed Rosendael op de hoek van de Schelmseweg zijn de sparren gekapt omdat ze waren aangetast door de letterzetter, een keversoort. Samen met de boswachter gaan de NL DOET vrijwilligers verschillende soorten struiken en boompjes planten en een paar bomen. In de rest van het vak mogen bomen gewoon opkomen in het kader van natuurlijke verjonging.
Groepen collega’s, familie, vrienden zijn van harte welkom om een ochtend buiten de handen uit de mouwen te steken. Het resultaat van de ochtend is dat een kale vlakte weer in divers bosgebied verandert. De actie begint om 9.30 uur en duurt tot 12.30 uur. De activiteit is geschikt voor jong en oud. Er kan met een groep vanaf 5 personen tot maximaal 10 personen worden deelgenomen. Deelname is gratis. Het dragen van stevige schoenen wordt aangeraden. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk.

www.nldoet.nl.

Lees ook

Wederopbouw van Arnhem

ROZENDAAL – Stedenbouwkundige Wim Lavooij verzorgt woensdag 29 september een lezing in de Serre van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.