Home / Doesburg-Regiobode / Halfvastenweekend Angerlo viert jubileum

Halfvastenweekend Angerlo viert jubileum

ANGERLO – Op zaterdag 23 en zondag 24 maart vindt in Angerlo voor de twintigste keer het Halfvastenweekend plaats. Hoogtepunt is de grote optocht op zondagmiddag.

In het jaar 1999 heeft een drietal enthousiaste carnavalisten Ton Derksen, Jan Hendriks en zijn dochter Chantal het plan geopperd om in het dorpje Angerlo een Halfvastenoptocht te organiseren. Dat wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gedaan. Het is nu elk jaar een heel weekend feest.
Het programma begint op zaterdagavond om 19.00 uur in de grote feesttent met DJ Henri van Vossen en de band Cabrio. De feesttent staat op de hoek Dorpsstraat / Ds. De Grootstraat. Entree is vanaf 16 jaar en kost 15 euro. In de de voorverkoop kost een kaartje 12 euro.
Op zondag vindt de grote optocht plaats. De optocht begint om 13.00 uur. Duizenden bezoekers kunnen dan genieten van praalwagens en kleurrijke loopgroepen begeleid door de mooie dweilorkesten. Ruim duizend deelnemers zullen gaan strijden voor de hoogste eer, ingedeeld in negen categorieën. Ze worden door een deskundige jury beoordeeld op algemene indruk, originaliteit en carnavaleske uitstraling. De prijsuitreiking is rond 16.30 uur in de feesttent.
De optocht trekt jaarlijks veel bezoekers, mensen uit de omgeving worden dan ook verzocht per fiets of te voet te komen om parkeerproblemen en opstoppingen te voorkomen. oor de mensen die slecht ter been zijn wordt er een tribune ingericht tegenover de grote kerk. Het kost 2,50 euro om naar de optocht te komen kijken. Kinderen in de basisschoolleeftijd mogen gratis mee.

www.halfvasten-angerlo.nl

Lees ook

Turks sprekende vrijwilliger gezocht

DOESBURG – VIT-hulp bij mantelzorg is op zoek naar een Turks sprekende vrijwilliger voor een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.