Home / Doesburg-Regiobode / Gratis compost voor inwoners van Doesburg

Gratis compost voor inwoners van Doesburg

DOESBURG – De gemeente Doesburg verzorgt, samen met Circulus-Berkel en een grote groep vrijwilligers van Doesburgse sportverenigingen, ook dit jaar weer een compostactie. Zaterdag 30 maart kunnen inwoners van de gemeente compost afhalen op het Recycleplein op Den Helder.

In 2018 werd in de gemeente Doesburg zo’n 800.000 kilo groente- fruit- en tuinafval (gft) gescheiden ingeleverd, gemiddeld 70 kilo per inwoner. Het gft is vervolgens omgezet in groene energie en compost. Compost is een bodemverbeteraar, bevat veel organische stof en voedt de bodem. Vermengd met aarde is compost een prima ‘meststof’ voor de tuin of een groen balkon. Door de gescheiden gft-inzameling is er sprake van minder CO2-uitstoot, lagere verwerkingskosten en worden grondstoffen behouden.

Tijdens de Compostdag kunnen inwoners van de gemeente Doesburg maximaal vijf zakken gft-compost voor het eigen huishouden afhalen. De 20-literzakken compost worden tussen 10.00 en 14.00 uur uitgedeeld op het gratis deel van het Recycleplein aan de Parallelweg Den Helder. Hierbij geldt: op is op.

www.circulus-berkel.nl

Lees ook

Turks sprekende vrijwilliger gezocht

DOESBURG – VIT-hulp bij mantelzorg is op zoek naar een Turks sprekende vrijwilliger voor een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.